natures_medicine_kambo_7881Bij cliënten die te maken hebben met een slecht functionerend immuunsysteem of een duidelijk verzwakt, en daardoor vervuild energielichaam hebben, kan worden overwogen om een aantal Kambô sessies in te bouwen in het behandeltraject. ‘Kambô’, ‘campu’, ‘sapo’, ‘vacino da floresta’. Dit zijn allemaal namen voor de wasachtige afscheiding van een boomkikker die leeft in noordwestelijke deel van het amazone regenwoud. In Columbia en aan de grens van Peru en Brazilië. De wetenschappelijke naam voor deze kikker is ‘Phyllomedusa bicolor’ of ‘grote aap kikker’.”Wetenschappelijk onderzoek naar de uitscheiding van deze kikker begon in de jaren 80. Genomineerd voor de Nobelprijs en Italiaanse wetenschapper, Vittorio Erspamer, van de universiteit van Rome schreef dat deze afscheiding een ‘fantastische chemische cocktail met potentiële medische toepassingen, ongeëvenaard door enig ander amfibie’ bevat. “Onder de tientallen peptiden in kambô, zijn tot 7% bioactieve.” Zij binden zich met receptoren in het brein en veroorzaken chemische reacties in het menselijk lichaam. Tot dusver hebben de onderzoekers negen bioactieve peptiden gevonden die een krachtig effect hebben op de maagspieren, maag en pancreas afscheidingen, de bloedsomloop en de stimulatie van de bijnierschors en hypofyse.

‘Phyllomedusin’ beïnvloedt sterk de darmen en draagt bij tot diepe zuiveren. Phyllokinin en phyllomedusin zijn potente stoffen die de bloedvaten verwijden waardoor de permeabiliteit van de bloed-hersenbarrière wordt verhoogt. Dit vergemakkelijkt de toegang tot de hersenen van de andere actieve peptiden. Caerulein en sauvagine veroorzaken een bloeddrukdaling gepaard met tachycardie. Ze stimuleren de bijnierschors en de hypofyse, wat bijdraagt aan verhoogde zintuiglijke waarneming en verhoogd uithoudingsvermogen. Beide van deze peptiden hebben een sterke pijnstillende werking, verbeteren uithoudingsvermogen, verhogen de fysieke kracht in het algemeen en versterken het vermogen om pijn en stressvolle situaties aan te kunnen. Ze bezitten medische mogelijkheden die de spijsvertering bevorderen, en hebben een pijnstillend effect op mensen met nierkoliek, pijn als gevolg van perifere vasculaire insufficiëntie en kankerpijn. Dermorphin en deltorfine zijn potente opioïde peptiden en 4.000 keer sterker dan morfine en 40 keer sterker dan endogene b-endorfine.

In de jaren 90 werd een nieuw peptide, adenoregulin, ontdekt door het team van John Daly’s bij het ‘National Institute of Health’ in de Verenigde Staten. Adenoregulin werkt in het menselijk lichaam door de adenosine receptoren, een fundamenteel component in de brandstof van alle menselijke cellen. Deze receptoren kunnen van invloed zijn voor de behandeling van depressie, beroerte en cognitieve schade aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Wetenschappelijk onderzoek naar de peptiden van Kambô openen nieuwe perspectieven op hoe het menselijk brein werkt. De eigenschappen van Kambô peptiden bestrijken een breed scala van mogelijke medische toepassingen en behandeling van hersenaandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson, depressie, migraine, bloedcirculatie problemen, vasculaire insufficiëntie, orgaan ziekten, huid en oog problemen, vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen en mannen, Aids, hepatitis, kanker, enz.

Andere interessante geneeskrachtige eigenschappen van deze afscheiding zijn de ontstekingsremmende effecten, haar capaciteit om microben en virussen te vernietigen en infecties te genezen. Door de aanwezigheid van deze negen bio-actieve peptiden, is Kambô een van de sterkste natuurlijke antibiotica en verdovingsmiddelen en een van de sterkste natuurlijke manieren om ons immuunsysteem te bekrachtigen. De Kambô behandelingen hebben korte en lange termijn effecten. “Korte termijn effecten zijn een staat van alertheid, goed humeur, verbeterde weerstand, minder vermoeidheid, honger en dorst ”, het vermogen om makkelijk te concentreren en focussen, en een stille geest die enkele dagen of weken kan duren. Lange termijn effecten zijn een verbeterd immuunsysteem, overwint vermoeidheid en verbetert iemands gezondheidstoestand.

kamboMet Kambô hebben we de mogelijkheid om het lichaam wakker te maken naar zijn volledige natuurlijke potentieel. Mensen die regelmatig dit ‘vaccin’ ontvangen worden bijna niet ziek en hebben veel energie. Herstel van een natuurlijk evenwicht voorkomt het ontstaan van klachten veroorzaakt door virussen. In sommige gevallen heeft zelfs kanker geen kans om te groeien. Voor de beste resultaten is het raadzaam om Kambô regelmatig te nemen. Bij zware ziekten, verslaving of opgehoopte gifstoffen van farmaceutische geneesmiddelen kan het nuttig zijn om de behandelingen voor een tijdje te verdubbelen. Op deze manier wordt de reinigende werking van de kambô behandelingen versterkt en zal deze langer duren.

Tijdens een behandeling scant kambô onmiddellijk iemands energieveld en begint precies te werken waar het nodig is. Het proces is voor iedereen anders en het verloop van de behandeling moet dienovereenkomstig worden gepland. Voor mensen met een verslaving kunnen de resultaten ook snel gebeuren. Bij gecompliceerde gevallen kan het langer duren. We kunnen deze kikker uitscheiding een geneesmiddel noemen maar het werkt niet echt als een typische medicijn of als een drug. Het maakt simpelweg de lichamelijke organen wakker en laat het endocriene systeem en defensiesystemen hun natuurlijke functies herinneren. De toepassing van Kambo in het behandeltraject zal afhankelijk zijn van de hulpvraag van de client. Het is een zeer krachtige natuurlijke toepassing die mensen makkelijker transformatieprocessen laat ervaren. Tijdens een Kambo journey wordt er naar gestreefd om 3 keer een Kambo sessie te ondergaan. Verdere toelichting omtrent Kambo zal tijdens het consult plaatsvinden.

For more info on Kambo